Publicerad Lämna en kommentar

Nu är det Min Lilla Affär i Östersund.

Stortorget i Östersund med Cirkus Scott i stan.Sommaren 1961 så var det enligt dir.Lars Nystedt som ägde butiken cirkus i stan och Nystedts Bröd ville bjuda elefanterna på bullar.Djurskötaren trodde att meningen var att elefanterna själva skulle få hämta sina bullar i affären! Förskräckelsen blev stor bland expediterna i affären när det dök upp en elefant i dörrhålet.Bilden är tagen sommaren 1961 av Arvid Halling.Enligt Lars Nystedt har Maj Nodermann tagit bilden,men enligt Maj så råkade hon komma förbi när elefanterna matades med bullar ute på torget.Då kallade hon på Halling i en hast och han tog bilden.

Publicerad Lämna en kommentar

By Basics

Den mjukaste bambun från By basics
– Bambu har runda och släta fibrer och därför är kläder tillverkade av bambu otroligt mjuka och bekväma att bära. Dessutom har bambu många bra egenskaper.
Bambutyg har en svettabsorberande och transporteffekt. Den låter huden andas och fastnar inte när den svettas. Liksom ullen är bambu temperaturreglerande och har förmågan att ta upp 3-4 gånger mer än bomull. Bambu har en naturlig antibakteriell effekt som bevaras i slutprodukten. Eftersom vi vill producera med omsorg är bambu ett naturligt val. Bambu är den snabbast växande växten på jorden och växer till sin maximala höjd på bara 3-4 år, till och med sätter nya skott när den skördas.
Bambu är antibakteriellt och växer naturligt utan bekämpningsmedel eller skadedjursbekämpning.

Publicerad 1 kommentar

Min Lilla affär

Hej och välkommen till mitt första inlägg på min alldeles nya och egna Webbshopp sida. Då jag är lite äldre och kanske inte världens bästa på att skapa sidor på nätet så jag är tacksam att jag fått hjälp av både min man Mike och mina söner Zebastian och Hampus. Vad är då mitt syfte med att starta denna webbshop ?

Jo jag vill nå ut till fler med mina ideer om kläder och vårt nytänkande om miljön som är ett måste. Textilindustrin förstör vår jord på så många olika vis och älskar man kläder som jag så har jag insett att vi måste få till ett mer cirkulärt inköpsmönster. Som ni kommer att upptäcka så är det väldigt blandat med olika produktgrupper på min sida, har alltid varit fascinerad av det äldre – vintage, retro och antikt i en enda stor blandning.

Så här kan ni se det mesta och förhoppningsvis smittar det av sig – att modet är är modet att våga gå sin egen väg i sin stil. Hoppas du hänger med på min resa om framtidens nytänkande om våra textilier och kläder.